Overslagstation met ambities

Dagelijks leveren ruim vijftig vrachtwagens gft, huishoudelijk en grof afval aan in Ecopark. Zo’n vijftien grotere vrachtwagens vervoeren dit afval uit de Brabantse regio in en rondom Breda vervolgens naar de diverse verwerkingslocaties.

De ambitieuze uitbreidingsdrift van de aandeelhouders van Ecopark Breda deed in 2015 een groter overslagstation verrijzen. Een volledig bestraat, professioneel park waar de inname van afval van diverse partijen en opslag ook in de toekomst snel en gesmeerd kan verlopen. De afhandeling is tegelijk verbeterd en nog juister op de transporteurs afgestemd, daarnaast werd er extra ervaren personeel voor het station aangenomen.

Overslag2

Strikte hedendaagse eisen

Op het park is een nieuw kantoor gebouwd en volledig geautomatiseerd, waarbij duurzaamheid bij de inrichting van de gehele locatie prioriteit kreeg. Direct na afgifte van het afval zorgen de modernste methoden en technieken voor een goede scheiding en verkleining, zodat het snel, schoon en kostenefficiënt kan worden getransporteerd naar de verwerkers. Om dat nog verder te optimaliseren wordt er op termijn een overslagfaciliteit voor transport per schip ingericht.

Mogelijk heeft u ook grote hoeveelheden afval af te voeren of op- en over te slaan.
Als u contact met ons opneemt, bekijken we graag met u hoe we u van dienst kunnen zijn.